Fatörzs torta
Hozzávalók:
- 6 tojás
- 6 ek víz
- 12 ek cukor
- 12 ek liszt
- 1 sütőpor
Krém:
- 20 dkg vaj
- 20 dkg porcukor
- 1 kk rumaroma
- 10 dkg őrölt dió
- 2- 3 ek kakaó
Díszítéshez:
- citromfű levél
- menta levél
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk, a sárgájához adjuk a vizet, miután habosra verjük, kanalanként hozzáadjuk a cukrot és mikor szép fehéres színe van jön a sütőpor és a liszt. Most a fehérjét verjük fel kemény habbá és a végén lassú mozdulatokkal a sárgájához kavarjuk, úgyhogy a hab ne törjön meg. Ketté osztjuk és lisztezett tepsibe megsütjük.
Közben a krémet is elkészítjük.
Miután a a lapok megsültek, hirtelen még melegen felcsavarjuk egy konyharuha segítségével, mivel később eltörik a hideg piskóta. Mindkét piskótát megkenjük a krémmel és újra felcsavarjuk, majd az egyik két helyen ketté vágjuk srégen hozzáillesztjük a másik feltűrt laphoz és kívül is alaposan lekenjük.
Tetszés szerint díszítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Ha bárkinek bármilyen hozzászólása illetve kérdése van szivesen válaszolunk :)