Oldalak

Magamról

Saját fotó
Nos, mivel időm kevés, vagy csak rosszul tudom beosztani és nem tudom felrakni a kedvenc receptjeimet, de mégis megosztanám veletek, úgy döntöttem, hogy ezek után a nevét, képét rakom fel az ételnek és kérésre a receptet :)

2013. október 16., szerda

Virslis koszorú

Ezt a receptet is az Erdélyi Konyha szeptemberi kiadásában találtam és remek kis receptnek bizonyult akárcsak a Sonkás virágok. Egy könnyen elkészíthető receptről van szó.

Virslis koszorú
Hozzávalók:

  • 60 dkg liszt
  • 3 dkg élesztő
  • 4 dl tej 3-4 ek. tejföl
  • 1 ek. cukor
  • 1 kk só
  • 1 szem krumpli
  • 2 ek olvasztott vaj
  • 10- 12 virsli
Tetejére:
  • 1 tojás 
  • 1 ek mák
Elkészítés:

A krumplit megfőzzük és áttörjük és az élesztőt felfuttatjuk a tejben, hozzáadjuk a sót, cukrot és egy kevés lisztet. A lisztet egy tálba öntjük hozzáadjuk az élesztőt, tejfölét és az áttört krumplit, majd a végén hozza dolgozzuk a vajat. Majd konyharuhával letakarva duplájára kelesztjük. Lisztezett nyújtó deszkára borítjuk és 10 egyenlő részre osztjuk, majd téglalap alakúra nyújtjuk, mindegyik kis téglalapra helyezünk egy- egy virslit felhajtjuk és 8-9 helyen bevágjuk majd kör alakúra formáljuk. Lekenjük tojással és mákkal megszórjuk. 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ha bárkinek bármilyen hozzászólása illetve kérdése van szivesen válaszolunk :)