Virslis koszorú
Hozzávalók:
- 60 dkg liszt
- 3 dkg élesztő
- 4 dl tej 3-4 ek. tejföl
- 1 ek. cukor
- 1 kk só
- 1 szem krumpli
- 2 ek olvasztott vaj
- 10- 12 virsli
Tetejére:
- 1 tojás
- 1 ek mák
Elkészítés:
A krumplit megfőzzük és áttörjük és az élesztőt felfuttatjuk a tejben, hozzáadjuk a sót, cukrot és egy kevés lisztet. A lisztet egy tálba öntjük hozzáadjuk az élesztőt, tejfölét és az áttört krumplit, majd a végén hozza dolgozzuk a vajat. Majd konyharuhával letakarva duplájára kelesztjük. Lisztezett nyújtó deszkára borítjuk és 10 egyenlő részre osztjuk, majd téglalap alakúra nyújtjuk, mindegyik kis téglalapra helyezünk egy- egy virslit felhajtjuk és 8-9 helyen bevágjuk majd kör alakúra formáljuk. Lekenjük tojással és mákkal megszórjuk. 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Ha bárkinek bármilyen hozzászólása illetve kérdése van szivesen válaszolunk :)