Oldalak

Magamról

Saját fotó
Nos, mivel időm kevés, vagy csak rosszul tudom beosztani és nem tudom felrakni a kedvenc receptjeimet, de mégis megosztanám veletek, úgy döntöttem, hogy ezek után a nevét, képét rakom fel az ételnek és kérésre a receptet :)

2013. október 23., szerda

Kevert almás

A tegnap az egyik gasztróblogeren megláttam ezt a receptet és egyből tudtam jó választás, gyorsan neki láttam elkészíteni és mi tagadás fél óra alatt elkészült.

Kavart almás

Hozzávalók:

  • 40 dkg apróra vágott alma
  • 3 tojás
  • 15 dkg cukor
  • 20 dkg vaj(olvasztott)
  • 20 dkg liszt
  • 1 sütőpor
  • 1 kk citrom reszelt héja
  • 1 kk fahéj
  • 1 kk rum
  • dió a tetejére
Elkészítés:

A tojásokat felverjük, hozzáadjuk a cukrot és a vajat majd ezzel is habosra kavarjuk, jön a fahéj majd a rum és citromhéja, lassú mozdulatokkal hozzá kavarjuk a lisztet a sütőporral miután kész jöhet bele az apróra vágott alma. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és 18 fokon 20 perc alatt készre sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ha bárkinek bármilyen hozzászólása illetve kérdése van szivesen válaszolunk :)