Mint már irtam volt, hogy kedvenc tevékenységem a torta sütés, volt rá alkalmam most egyet sütni mivel volt egy kiírás az Erdélyi Konyhában karácsonyi torta volt a tét...
És itt is van a beküldött Karácsonyfám:)
Torta laphoz:
- 8 tojás
- 11 ek. víz
- 50 dkg cukor
- 1 sütőpor
- 40 dkg liszt
Krémhez:
- 4 dl tej
- 6 ek. liszt
- 20 dkg vaj
- 20 dkg cukor
- 15- 20 dkg dió
Díszítés:
- Ezüst színű torta dísz
- kókuszreszelék
- étel festék(zöld)
Elkészítés:
A tojásokat felverjük hozzáadjuk a vizet, azzal is még kavarjuk amíg jó habos nem lesz, majd a cukrot és végül a lisztbe elkavarjuk a sütőport és azt lassan kavarjuk a tojásos masszához.
2 egy forma részre osztjuk majd kivajazót téglalap alakú formába kisütjük.
A krémet úgy készítjük el, hogy: a hideg tejbe elkavarjuk a lisztet ebből pépet főzzünk.
A vajat a cukorral habosra kavarjuk amikor annyira kihűlt a pép, hogy a vaj nem olvad el össze kavarjuk és hozza adjuk a diót.
A lapokat kivágjuk fenyőfa alakura. Majd kezdjük az össze rakást, egy lap egy rész krém és jöhet a második lap is, mikor rákerül a második lap azt is bekenjük a krém másik felével és az oldalát is. A kókuszreszeléket össze kavarjuk az étel festékkel és az így kapott kókuszt rászórjuk a tortára, tetszés szerint díszíthetjük torta díszekkel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Ha bárkinek bármilyen hozzászólása illetve kérdése van szivesen válaszolunk :)