Oldalak

Magamról

Saját fotó
Nos, mivel időm kevés, vagy csak rosszul tudom beosztani és nem tudom felrakni a kedvenc receptjeimet, de mégis megosztanám veletek, úgy döntöttem, hogy ezek után a nevét, képét rakom fel az ételnek és kérésre a receptet :)

2011. november 25., péntek

Karácsonyfa torta


Mint már irtam volt, hogy kedvenc tevékenységem a torta sütés, volt rá alkalmam most egyet sütni mivel volt egy kiírás az Erdélyi Konyhában karácsonyi torta volt a tét...
És itt is van a beküldött Karácsonyfám:)
Karácsonyfa torta
Torta laphoz:
  • 8 tojás
  • 11 ek. víz
  • 50 dkg cukor
  • 1 sütőpor
  • 40 dkg liszt
Krémhez:
  • 4 dl tej
  • 6 ek. liszt
  • 20 dkg vaj
  • 20 dkg cukor
  • 15- 20 dkg dió
Díszítés:
  • Ezüst színű torta dísz
  • kókuszreszelék
  • étel festék(zöld)
Elkészítés:
A tojásokat felverjük hozzáadjuk a vizet, azzal is még kavarjuk amíg jó habos nem lesz, majd a cukrot és végül a lisztbe elkavarjuk a sütőport és azt lassan kavarjuk a tojásos masszához.
2 egy forma részre osztjuk majd kivajazót téglalap alakú formába kisütjük.
A krémet úgy készítjük el, hogy: a hideg tejbe elkavarjuk a lisztet ebből pépet főzzünk.
A vajat a cukorral habosra kavarjuk amikor annyira kihűlt a pép, hogy a vaj nem olvad el össze kavarjuk és hozza adjuk a diót.
A lapokat kivágjuk fenyőfa alakura. Majd kezdjük az össze rakást, egy lap egy rész krém és jöhet a második lap is, mikor rákerül a második lap azt is bekenjük a krém másik felével és az oldalát is. A kókuszreszeléket össze kavarjuk az étel festékkel és az így kapott kókuszt rászórjuk a tortára, tetszés szerint díszíthetjük torta díszekkel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ha bárkinek bármilyen hozzászólása illetve kérdése van szivesen válaszolunk :)