- 40 dkg liszt
- 25 gr. friss élesztő
- 1 kk. só
- 1 mk cukor
- 3 ek olaj
- víz
- 10 szelet gép sonka
- kukorica
- gomba
- 1 hagyma
- reszelt sajt
- pizza szósz vagy
- paradicsomlé
- zöld fűszerek (majoránna, oregáno, bazsalikom)
- fokhagyma
- babérlevél
- olaj (lekenéshez)
Elkészítés:
Az élesztőt kicsi langyos vízzel, a sóval, a cukorral és 1 ek lisztel összekeverjük és hagyjuk kelni.
A lisztet egy tálba tesszük az élesztőt beleöntjük és annyi vizet adunk hozzá, hogy jó puha tészta legyen, de ne ragadjon, jól össze dolgozzuk s hagyjuk fél órát piheni.
Közbe a sonkát, a hagymát, gombát és a sajtot előkészítsük.
A pizza szószt, ha nincs akkor csinálunk.... a paradicsomlevet beleöntjük egy kisebb főző edénybe belerakjuk a zöld fűszereket és a fokhagymát beletörjük és egy főni tesszük, első felforrásig után levesszük a tűzről.
A tésztát kinyújtjuk amilyen vékonyra csak tudjuk, bekenjük a szósszal és tetszés szerint r
rárakjuk a feltéteket, majd elkezdjük feltűrni Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk lekenjük olajjal és előmelegített sütőbe 220 fokon 15 perc alatt készre sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Ha bárkinek bármilyen hozzászólása illetve kérdése van szivesen válaszolunk :)