Ezt a receptet az Erdélyi konyha novemberi számában találtam, és mivel egyszer egy kedves ismerősömnél ettem így most gondoltam, hogy elkészítem, és nagyon finom lett.
Darafelfújt
Hozzávalók:
1l tej, 20 dkg kukoricadara, 5 dkg vaj, 2 ek. méz, csipetnyi só.
Elkészítése:
A tejet felforraljuk, a darát beleszórjuk, kevergetve 3-4 percig főzzük, majd levesszük a tűzről, és lefedve 10- 15 percig hagyjuk duzzadni. A vajjal kikenjük a formákat, a maradék vajat pedig hozzáadjuk a megfőtt kukoricához. Sóval és mézzel ízesítjük, majd formákba töltjük, és forró sütőbe teszük 10 percre. A felfújtakat tányérra borítjuk, és meglocsoljuk gyümölcsöntette, dzsemmel illetve csokival is lehet tálalni.
Jó étvágyat hozza.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Ha bárkinek bármilyen hozzászólása illetve kérdése van szivesen válaszolunk :)