Kaiser zsemle
Hozzávalók:
o,5 liter víz
80 dkg kenyérliszt
1 ek olaj
2,5 dkg friss élesztő
16 gr só
Elkészítés:
Az élesztőt fél deci langyos vízbe feloldom a sót bele teszem és egy kanál lisztet, hagyom 5 percig.
Közben a lisztet beleteszem egy tálba és hozzáöntöm az élesztős vizet és kezdem össze gyúrni lassan az egész vizet bele öntöm nekem még felvett egy kevés vizet, miután jól össze dolgoztam hagyom 1 órát piheni.
Pihenés után 12 egyenlő darabra vágom és kis kerek formákat gyúrok belőlük egy jó éles késsel bevágom tepsibe rakom és olajjal lekenem, majd hagyom negyed órát piheni majd berakom a sütőbe.
220 fokon 18-20 perc alatt készre sütöm.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Ha bárkinek bármilyen hozzászólása illetve kérdése van szivesen válaszolunk :)