Az íz, nos hát arra nincs szó milyen finom volt, nekem a legnagyobb dicséret az volt, hogy hamar elfogyott jó formán ki se hült.
Epres-rebarbarás pite
Hozzávaló:
- 20 dkg liszt
- 13 dkg puha vaj
- 1 tojás
- 6 dkg cukor
- 1 sütőpor
- 20 dkg rebarbara
- 20 dkg eper
- fahéj, pár szem szegfűszeg, kevés cukor (ízlés szerint)
Elkészítés:
A pite hozzávalóit össze gyúrjuk és hagyjuk fél órát piheni. Közbe megpucoljuk a rebarbarát, meghántjuk és feltöltjük vízzel amíg el nem lepi a víz, majd beletesszük a szegfűszeget, fahéjat és a cukrot.
Amikor felforr levesszük a tűzről és leszűrjük, az epret is megpucoljuk felszeleteljük és félre tesszük.
A tésztát elő készítsük egy kis gombócot félre tesszük a tetejére :) a kisodort tésztát kivajazott tepsibe tesszük utána a rebarbarát majd az epret és legvégül pedig a hálót készítsük el a tetejére amit bekenünk tojássárgával vagy tejjel mind kettővel nagyon finom és mutatós lesz .
Előmelegített sütőbe 180 fokon hőlégkeverésen 20 perc alatt készre sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Ha bárkinek bármilyen hozzászólása illetve kérdése van szivesen válaszolunk :)