Oldalak

Magamról

Saját fotó
Nos, mivel időm kevés, vagy csak rosszul tudom beosztani és nem tudom felrakni a kedvenc receptjeimet, de mégis megosztanám veletek, úgy döntöttem, hogy ezek után a nevét, képét rakom fel az ételnek és kérésre a receptet :)

2013. június 24., hétfő

Epres-rebarbarás pite

Sajnos a kép minősége nagyon rossz és csak későre fotóztam le ami azt igazolja, hogy a maradék 2 szelet süteményt tudtam csak ennyire fotogéné tenni.
Az íz, nos hát arra nincs szó milyen finom volt, nekem a legnagyobb dicséret az volt, hogy hamar elfogyott jó formán ki se hült.

Epres-rebarbarás pite

 Hozzávaló:
  • 20 dkg liszt
  • 13 dkg puha vaj
  • 1 tojás
  • 6 dkg cukor
  • 1 sütőpor
  • 20 dkg rebarbara
  • 20 dkg eper
  • fahéj, pár szem szegfűszeg, kevés cukor (ízlés szerint)
Elkészítés:
A pite hozzávalóit össze gyúrjuk és hagyjuk fél órát piheni. Közbe megpucoljuk a rebarbarát, meghántjuk és feltöltjük vízzel amíg el nem lepi a víz, majd beletesszük a szegfűszeget, fahéjat és a cukrot.
Amikor felforr levesszük a tűzről és leszűrjük, az epret is megpucoljuk felszeleteljük és félre tesszük.
A tésztát elő készítsük egy kis gombócot félre tesszük a tetejére :) a kisodort tésztát kivajazott tepsibe tesszük utána a rebarbarát majd az epret és legvégül pedig a hálót készítsük el a tetejére amit bekenünk tojássárgával vagy tejjel mind kettővel nagyon finom és mutatós lesz .
Előmelegített sütőbe 180 fokon hőlégkeverésen 20 perc alatt készre sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ha bárkinek bármilyen hozzászólása illetve kérdése van szivesen válaszolunk :)