Piskóta:
- 6 tojás
- 6 ek cukor
- 2 ek kakaó
- 1 sütőpor
- 0,5 dl olaj
- 6 ek liszt
Krém:
- 35 dkg tehéntúró
- 20 dkg margarin
- 25 dkg porcukor
Tetejére:
- 2 cs vaníliás pudingpor
- 7 dl fanta(bármilyen ízű, színű üdítő jó csak szénsavas legyen)
- 3 ek cukor
Elkészítés:
A tojásokat felverjük a cukrot beletesszük és addig verjük kézi habverővel, amíg kifehéredik aztán jönn az olaj, kakaó, liszt és a sütőpor. Majd sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és készre sütjük.
A margarint elkavarjuk a porcukorral, a tehéntúrót kicsit mixerrel elkavarjuk, hogy ne egyen szemcsés és a piskóta kehülése után rásimítjuk.
A pudingport elkavarjuk a fantával és cukorral, majd addig főzzük amíg jó keményre fő, lehűtsük közbe lassan kavarjuk, és amikor már érezzük, hogy nem olvad meg alatta a krém, rákanalazzuk a krémre és elsimítjuk.
Hagyjuk egy félnapot hideg helyen és szeletelhetjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Ha bárkinek bármilyen hozzászólása illetve kérdése van szivesen válaszolunk :)