Hozzávalók:
- 4 tojás
- 15 dkg porcukor
- 20 dkg liszt
- 10 ek forró víz
- 1/5 cs sütőpor
- tetszés szerint magozott meggy
Elkészítés:
A tojásokat ketté választjuk a fehérjét kemény habbá verjük
A sárgákat elkezdjük a porcukorral verni hozza adunk 5 kanál vizet és tovább verjük, majd amikor látjuk, hogy jól elvan dolgozva és habosra verődött hozzá öntjük a sütőporos lisztet elkezdjük elkavarni és közbe hozzá adagoljuk a maradék 5 kanál vizet amikor csomó mentesre elkavartuk a lisztet akkor hozzá öntjük a kemény habbá vert fehérjét és lassú kézmozdulatokkal bele keverjük úgyhogy, ne törjük össze a tojás fehérjét.
Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és megszórjuk a magozott meggyel sütőbe rakjuk 180 fokon 20 perc alatt készre sütjük, a biztonság kedvéért tűpróbát alkalmazzunk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Ha bárkinek bármilyen hozzászólása illetve kérdése van szivesen válaszolunk :)