Oldalak

Magamról

Saját fotó
Nos, mivel időm kevés, vagy csak rosszul tudom beosztani és nem tudom felrakni a kedvenc receptjeimet, de mégis megosztanám veletek, úgy döntöttem, hogy ezek után a nevét, képét rakom fel az ételnek és kérésre a receptet :)

2013. január 9., szerda

Virslis vánkos



Hozzávalók:

  • 80 dkg liszt
  • 1,5 dl olaj
  • 3 dl tej
  • 1 kk oregánó vagy zöld fűszer
  • 1 tk só
  • 2,5 gr élesztő
  • 1 ek cukor
  • 10 virsli(3 db- ba vágva)
  • 1 tojás
Elkészítés:
A virsli és a tojás kivételével össze dolgozzuk a többi hozzávalót fél órát kelni hagyjuk.
Ezután lisztezett munka felületen fél cm vastagra nyújtjuk és hosszú csíkokat águnk belőle kb 3-4 cm szélességbe  majd minden második szalagot bevagdossuk egy éles késsel. A virsliket rafektetjük a szalagokra és a bevágott csíkokat rá rakjuk össze nyomogatjuk és felvágjuk, bekenjük a felvert tojással majd előmelegített sütőbe 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.
Mustárral, ketchuppal tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ha bárkinek bármilyen hozzászólása illetve kérdése van szivesen válaszolunk :)